Search

Sök

Världens bästa äppelpaj!

Här är ett recept på bästa äppelpajen du kan göra. Genom årens lopp har vi provat både det ena och andra receptet och till slut har vi fått fram det bästa receptet på äpplepaj! Knäckig  och underbart god!

Detta recept på äpplepaj är inte inte så överdrivet söt som många andra recept. Lite grövre ingredienser ger en mycket bättre känsla, tycker vi! 

Testa receptet så fort du kan!

6 äpplen
150 g smör
3 dl fiberhavregryn
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl grahamsmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

 

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret och ta bort från värmen.

Skala, kärna ur och dela äpplena.

Blanda alla andra ingredienser och häll i smälta smöret.

Lägg äppelbitar i en smord ugnssäker form och bred på smeten.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter, eller tills dess att pajen fått fin gyllenbrun färg och äpplena är mjuka.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.