Bästa kycklinggratängen, med mangosmak!
Share
Här är ett recept på en grymt god kycklinggratäng med smak av mango. Receptet räcker till 4 rejäla portioner. Kycklinggratängen tar ca 20 minuter att tillaga + 20 minuter i ugnen.
Servera kycklinggratängen olika tillbehör beroende på tycke, smak eller dagsform. Vi brukar varva mellan potatis, ris, quinoa eller exempelvis en blandning så som Supermix från Paulins. Beror lite på vad som finns hemma.
Hur som helst, detta är den grymmaste kycklinggratängen vi smakat så vi var bara tvungna att dela med oss av även denna. Mangosmaken från mango chutneyn ger en underbar karaktär.
Ingredienser
900g kycklingfilé
2 msk smör + olja
1 Purjolök
3 dl Vispgrädde
5 dl Creme fraiche
0,75 dl Mango chutney
1 tsk sambal olek
1 tsk kinesisk soja
2-4 körsbärstomater
0,5 dl cashewnötter
2 dl riven prästost, eller vilken ost du nu gillar (ej ihoptrykt).
Gör så här
1. Skär kycklingen i mindre delar, ca 2x2 cm.
Krydda med exempelvis med salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikakrydda.
Stek gyllenbruna i smör och olja, i stekpanna.
Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnssäker form.
2. Ansa och skiva purjolöken i ca 2-3 mm tjocka skivor.
Fräs den i smör och lite olja så att den blir mjuk och får lite färg.
3. Tilläts grädden, creme fraichen, mango chutneyn, sambal oleken och lite kinesisk soja. Koka upp och låt koka ca 1 min.
Häll såsen över kycklingen och rör runt lite lät så att purjolöken fördelas jämt med kycklingen.
4. Strö över tomaterna, cashewnötterna och osten.
5. In i ugnen, ställd till 225°C varmluft i ca 20 min tills den fått fin färg.
6. Servera med ris, potatis, quinoa eller någon typ av mix, så som Supermix från Paulins, vad du nu tycker om.