TacNGear - Supplying The Worlds Elite

Ja det är lite så det är nu förtiden. 

Vi har glädjen att leverera utrustning till i stort sett alla, från glada amatörer till den yttersta eliten. Har du rätt utrustning så gör det stor, och kanske till och med en avgörande betydelse av utfallet av uppdraget. Rätt utrustning gör skillnad!

TacNGear startade med boken Fält§ (Fältparagraf. Som numera gått i graven). Fält§ var en lathud för poliser. Fält§ var en liten laminerad bok om ca 20 sidor som berörde det allra mesta som en polis dagligen, eller mer sällan, kommer i kontakt med och behöver hantera. Grundaren TacNGear, tillika författaren av Fält§, började skapandet av denna under sin tid på Polishögskolan.

Fält§ blev kort efter "introduktionen" inte ensam om att erbjudas. Det var dags för pennan PowerTank, pennan som även klarar minusgrader utan att frysa. Nu lanserades samtidigt namnet Fältbutiken och sortimentet utvidgades gradvis och stadigt till det vi ser idag. 


Grundarna, med bakgrund från polisen, ansåg sig inte ha den utrustningen som de förtjänade och behövde för att kunna utföra uppdraget på bästa sätt. Därför började jakten på världens bästa utrustning för polis och militär.


Idag levererar vi utrustning till allt från skrivbordsnissar till campare, äventyrare och specialenheter inom polis och militär. Inte bara inom Sverige utan även internationellt. Vi är även stolta över att vara leverantör till både Försvarsmakten och Polisen.


Idag hoppas vi att vi även ska få äran att utrusta Dig!

Vår historia

Här följer en i kronologisk ordning en sammanfattande berättelse om vår resa som vi haft tillsammans med dig och alla våra andra fantastiska kunder

2005 skapade vår ena grundare (under sin studietid på Polishögskolan) det nu ikoniska lathundshäftet för poliser. Namnet var Fält§ -En lathund för polisman. Tyvärr har den numera gått i graven, men finns fortfarande kvar i många polisers benfickor.


2007 utökades produktutbudet till 2 produkter! PowerTank pennan löste problemet med kulspetspennor som frös och slutade fungera vid minusgrader. Tidigare var man tvungen att bära med sig minst 3 pennor nära kroppen så att några hela tiden var uppvärmda. Nu räckte det med 1 PowerTank penna.


2009 var första gången våra två grundare träffades under en utbildning inom polisen.


2010 tänktes de första tankarna på vad som skulle få namnet "Fältbutiken -Rätt utrustning gör skillnad". Poliser förtjänar bättre utrustning!


2011 öppnades den första riktiga webshoppen med adressen www.faltbutiken.se. 

Samma år kom våra vägar att korsas med SnigelDesign och i och med detta möte kom vi att bli det vi är idag genom att erbjuda världsledande utrustning för polis och militär. Snart var vi världens mest kompletta återförsäljare av SnigelDesign.


Nu gick allt väldigt fort och vårt produktutbud ökade i en rasande fart.


2013 Vi fick fler och fler förfrågningar om utrustning för friluftsliv och äventyr. Sagt och gjort var vi snart inne även i den branschen. Steget var inte särskilt långt då denna utrustning i många fall låg mycket nära i funktion den utrustningen vi redan erbjöd polis och militär.


2013 var även året då vi upptäckte Carinthia. Denna köldexpert som bland annat levererade Sovsäckssystem 2000 till försvarsmakten blev snart ett av våra största och starkast lysande varumärken.


2018 påbörjade vi bygget av ett nytt HQ (Head Quarter) och Fulfillment Center på Rissgårdsvägen 6 i Falun. 

Onsdagen den 19 december blev lokalen inspekterad och godkänd för att fullt ut tas i bruk! 

Totalt ca 950 kvm! Vår bottenvåning täcker ca 600 kvm, plus en övervåning om 350 kvm. Vår butik / showroom är ca 250 kvm.

Nu ska bara allt bli klart för att hälsa dig välkommen!


2019-01-06 kl. 00:28 lanserar vi ännu en ny website då föregående plattform kostat oss en förmögenhet i både tid och pengar på grund av dess instabilitet. Vi hoppas och tror att vi äntligen hittat rätt!

De kommande dagarna och veckorna var kantade av långs långa dagar med 4-5 timmars sömn för att allt ska komma på plats så fort som möjligt.


2019-01-06 lanserar vi 365 dagars bytes och returrätt! Fullständiga villkor finns i köpeavtalet.


2019-01-08 börjar vi kunna aktivera de första produktkategorierna på siten så att du inte behöver förlita dig enbart på vår sökfunktion för att hitta det du söker. Vi jobbar stenhårt med att korrigera alla gamla URL som inte riktigt pekar rätt på nya siten... oj va många det var... japp långt över 10 000 och till och med 20 000 URL adresser ska bli rätt!


2020-01-05 Fältbutiken byter officelt namn till TacNGear. Supplying the Worlds Elite!